Çocuklarımızı Merhamet Kanatları Altında Yetiştirebiliyor muyuz?

Mart 03, 2021

Topluma faydalı bireyler yetiştirmek her ebeveynin hedefleri arasında yer almaktadır. Bu konuda sorumluluk alıp bu sorumluluğu farkında olarak yaşayan ebeveynler üzerlerine düşen vazifeleri gerçekleştirerek toplumda daha faydalı bireyler oluşmasına katkı sağlamış olurlar.  Bunun için çocukluk dönemi çok önemlidir. Çocukların gelişimlerinde kritik dönemler vardır. Bu dönemleri hasarsız atlatabilmek için özen göstermeliyiz. Gelişimin her döneminde olduğu gibi bu dönemde de çocuklarımıza en iyi gelecek şey bizim onlara gösterdiğimiz sevgi ve şefkattir. Merhamet kanatları altında yetiştirdiğimiz çocuklar da merhametli bireyler olurlar. Biz onlara ne ekersek yetişkin bireyler olduklarında onları biçeriz. Hayatta karşılaştığımız bazı yetişkinler vardır. Yüreği çocuk kalmış, büyümemiş yetişkinlerdir. Sevgiden ve merhametten mahrum kalmış koca çocuklardır onlar. Belki şımarmasınlar diye sevgiden yoksun bırakılmış, belki de sevgi göstermenin ayıp olduğu düşünce cehaletinde büyümüş çocuklardır. Ne kadar üzücüdür bu durum. Çocuklarımızı sevgisiz, merhametsiz bırakırsak onlar nasıl öğrenirler sevmeyi ve merhamet etmeyi. Çocuklar büyüklerinin gölgeleridir. İşte bu yüzden biz nasıl yetiştirirsek fidanlarımızı öyle toprağın bağrında yeşerirler. Bir çiçeği dahi yetiştirirken suyunu veririz, toprağını temizleriz sevgi ve merhametimizi eksik etmeyiz. Ya çocuklarımız ! Hiç düşündünüz mü onları sevgisiz ve merhametsiz bıraktığımızda kalplerinde nasıl bir boşluk bıraktığımızı hatta onların da etrafında iletişim kurdukları kişilere, ilişkilerine, başarılarına, hayatlarına olan yansımalarını. Çocuklarımızı hayata hazırlayan bizim onlara olan ilgimiz sevgimiz ve merhametimizdir. Bu duygulardan ve yaklaşımlardan mahrum bırakılmamış olan çocuk mutlu olur sağlıklı yetişir ve özgüven sahibi olur. Mutlu olursa kendini keşfeder. Kendini keşfeden çocuk ise hayata hazır olma yolunda ilk adımlarını atmış olur.

Bizler Bilge Güneş ailesi olarak çocuklarımızın bu ilk adımlarında ve kendilerini keşfetme yolculuklarında gelişimleri açısından sizleri destekleyecek, birlikte kaliteli zaman geçirmenize yardımcı olacak eğitici oyun materyalleri ile yanınızda olmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

AsiyeCan, Edebiyat

Etiketler: özgüven, gelişim, mutluluk, sevgi, merhamet, çocuklarımız, ebeveyn, duygular Güncelleme Tarihi: Mart 07, 2021
   Xml

Yorumlar

Yorum yaz

Cevapla

* İsim:
* E-mail:
   Website:
* Yorum: